Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

čtvrtek 10. května 2012

Sobota 19. května bude v Brně ve znamení přístupnosti

V tento den se v Brně uskuteční hned dvě akce, na které bych Vás rád pozval. Tou první je letošní ročník Tmavomodrého festivalu, mezinárodní hudební přehlídky zrakově postižených dětí a mládeže, který již tradičně proběhne v "Bílém domě" na Žerotínově náměstí.

Brněnské TyfloCentrum již tradičně pořádá doprovodné akce - dvoudenní výstavu kompenzačních pomůcek a sobotní setkání zrakově postižených uživatelů výpočetní techniky. Přijďte se podívat na novinky v oblasti asistivních technologií či si poslechnout přednášky. Já budu povídat o málo známých, avšak velmi praktických funkcích screen readeru JAWS. Stručně představím funkce Prozkoumat, Korektor a Rozpoznání textu z obrázků, které mohou uživatelům JAWSu zefektivnit práci s výpočetní technikou.

Kolegové ze Střediska Teiresiás představí služby, které nabízí zrakově postiženým studentům základních a středních škol v České republice. Můžete se zde seznámit například s editory matematických zápisů, hybridní knihou či s dokumenty grafické povahy v hmatovém provedení: mapami, přírodovědnými atlasy či modely.

Součástí Tmavomodrého festivalu jsou i další akce, jejichž kompletní výčet už je ale nad rámec tohoto příspěvku, takže případné zájemce odkážu přímo na web Tmavomodrého festivalu.

Druhou akcí, která na Tmavomodrý festival přímo navazuje, je 2. setkání Accessibility Google User Group. To začíná 13:00 hodin v restauraci Tinto a je primárně určena pro zájemce se zrakovým postižením. Přijít ale může samozřejmě kdokoliv, koho zajímá tématika přístupnosti technologií od Googlu. Vedoucí skupiny Pavel Ondra naplánoval opravdu nabitý program, tak uvidíme, co vše stihneme probrat a vyzkoušet. V případě zájmu o účast se, prosím, zaregistrujte, ať víme, kolik nás bude.

Ať už přijdete na Tmavomodrý festival či na 2. setkání Accessibility Google User Group, těším(e) se na viděnou.

Žádné komentáře: