Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

neděle 30. ledna 2011

Pozvánka na konference ULD a INSPO 2011

V únoru a březnu se konají dvě konference, zaměřené na tématiku přístupnosti a potřeby osob se zdravotním postižením a specifickými potřebami vůbec, na které bych vás rád pozval.

Universal Learning Design

Tou první, která proběhne od 8. do 11. února v Brně, je konference Universal Learning Design, pořádaná střediskem Teiresias při příležitosti 10 let existence. Na ní spolu s kolegou Romanem Kabelkou (se kterým už tvoříme sehranou "konferenční dvojici" ;-), předneseme přednášku o Vnímatelnosti dokumentů prezentovaných na webu. Naším cílem je seznámit posluchače s některými praktickými aspekty, které s sebou toto téma přináší a ukázat, že nestačí pouze definovat požadavky na přístupnost, ale neméně důležité je i zajistit, aby mohly být bez větších obtíží naplňovány tím, že tvůrci obsahu dostanou jednoduché, snadno dostupné a použitelné nástroje či návody, jak přístupný web tvořit.

INSPO 2011

Druhou konferencí, na kterou bych vás rád pozval, je konference INSPO 2011, která proběhne v sobotu 19. března v Praze. Zde budu pro změnu přednášet s Honzou Bažantem. Naši přednášku jsme nazvali Praktické ukázky řešení přístupnosti na www.kdd.cz a chceme v ní ukázat některé praktické postupy, jak vytvořit přístupný web, jehož primární cílovou skupinou jsou uživatelé s těžkým postižením zraku. Naše přednáška bude navazovat na dopolední přednášku Zdeňka Bajtla, který účastníkům konference představí Knihovnu digitálních dokumentů jako takovou.

Pokud Vás některá z konferencí zaujala, neváhejte a zaregistrujte se.

Těším(e) se na setkání.

Žádné komentáře: