Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

pátek 10. května 2013

Tři květnové soboty ve znamení přístupnosti

Rád bych vás pozval na několik akcí, které proběhnou o následujících víkendech a budou nějak souviset s tématikou přístupnosti.

TEDx Brno

Už zítra, v sobotu 11. května, se koná brněnský TEDx, na kterém budeme mít společný stánek Blind Friendly Web a Seznamu. Přijďte se podívat a prakticky si vyzkoušet, jak jsou na tom některé ze služeb Seznamu s přístupností, nebo si zahrát nějakou hru poslepu. Těšíme se na vás.

Tmavomodrý festival 2013

V sobotu 18. května pak bude v Brně plném proudu další ročník Tmavomodrého festivalu, na jehož doprovodných akcích se budete moci seznámit s novinkami, které v oblasti speciální informatiky pro uživatele s těžkým postižením zraku připravily firmy, dodávající kompenzační pomůcky na bázi ICT, či některé organizace, poskytující služby této cílové skupině. Já zde za GALOP představím aktuální novinky z naší nabídky.

Blind Android MeetUp

Na sobotní doprovodné akce Tmavomodrého festivalu pak plynule naváže Blind Android MeetUp - další setkání pod hlavičkou Google Accessibility Brno, které bude tentokrát zaměřeno na přístupnost Androidu. Pavel Ondra, vedoucí této skupiny, zve na akci následovně: "Vítáni jsou jak stávající uživatelé, tak i ti, kteří o Androidu jen slyšeli a rádi by věděli, co to je a jak to funguje."

mDevCamp 2013

V sobotu 25. května proběhne v Praze další ročník konference pro mobilní vývojáře mDevCamp 2013. Zde budu mít společně s Danem Kunešem z BIG Launcher Teamu přednášku o přístupnosti na mobilních zařízeních.

Pokud se na některou z akcí chystáte a zajímá vás tématika přístupnosti webu, mobilů a dalších věcí z oblasti ICT, stavte se.

A pokud ne - přijďte se podívat, jak se hraje fotbal poslepu ;)

Žádné komentáře: