Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

sobota 25. srpna 2012

Blogy autorů s těžkým postižením zraku

Před časem jsem v rozhovoru pro Zdroják zmiňoval weby, které si tvoří sami uživatelé se zrakovým handicapem. Doba nám pokročila, kouzlo blogování objevili další zrakově postižení a tak by byla škoda se na jejich blogy nepodívat a pokud vás zaujmou, tak je i začít sledovat.

Blog Matěje Plcha, který se soustavně - a prakticky jako jediný u nás - věnuje přístupnosti Androidu, najdete na adrese www.blind-android.cz. Ten ale předpokládám, že znáte, protože z Poslepu na něj poměrně často odkazuji ;-)

Markéta Orságová a David Bachmann píší jak své soukromé blogy (Markéta, David), tak blog o přístupnosti iPhone.

Vojta Polášek píše o přístupnosti Linuxu, hrách pro nevidomé a také o tom, "jak to nevidí".

O přístupnosti Linuxu pro zrakově postižené uživatele a informacích ze světa přístupného Linuxu píše také můj kolega z Blind Friendly Martin Baláž.

Velký rozvoj elektroniky a její miniaturizace umožnil zrakově postiženým zmírnit zrakový handicap. Podrobnější informace o této tématice se dozvíte u Josefa Loudy.

Nevidomého geeka Pavla Ondru svým čtenářům určitě představovat nemusím. Pavel je velmi aktivní na Twitteru a kromě twítování píše i svůj blog Geek-blind zone, následovníka blogu Inner eye.

Informace a zajímavosti snad nejen pro nevidomé sbírá a píše o nich Jirka Mojžíšek - velmi činorodý člověk, nevidomý lukostřelec a programátor (mimo jiné autor hlasové syntézy HLAS).

P.S. Za některé tipy děkuji kolegovi Michalovi.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

http://vitjaromir.wordpress.com/ :)

Unknown řekl(a)...

Docela zajímavý blog nejen o knížkách píše také Neriah. Znám její skutečné jméno, ale asi by si nepřála být tu pod ním. Její blog najdete na adrese: http://neriah.blog.cz.
Boženka Gogoláková má blog o jídle na adrese: http://luthy.blog.cz.
Mirka Závodná píše na http://mirunkaajenka.blog.cz

Radek Pavlíček řekl(a)...

Davide, díky za doplnění. Po pročtení blogu Neriah zjišťuji, že ji znám také (jen ne pod touto přezdívkou ;-), ale nevěděl jsem, že tak hezky píše.