Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

středa 11. ledna 2012

Od Eureky k tabletům

Pepa Konečný se po svém Malém nahlédnutí do historie hlasových syntéz pustil do dalšího zmapování části historie speciální informatiky pro uživatele s těžkým postižením zraku.

Pro nevidomé a slabozraké je každoročním "svátkem" brněnský Tmavomodrý festival - mezinárodní koncertní přehlídka dětí a mládeže, se zrakovým handicapem.

Už 22 let se při této příležitosti pořádá doprovodná výstava kompenzačních pomůcek a 20 let se scházejí zrakově postižení fandové výpočetní techniky. Ti se díky těmto akcím mají možnost seznámit s novinkami v této oblasti, prakticky si vyzkoušet nabízená řešení a v neposlední řadě se také společně setkat a vyměnit si zkušenosti - či si jen tak popovídat.

A právě při příležitosti tohoto výročí připravil Pepa článek OD EUREKY K TABLETŮM aneb střípky z historie Eureky a setkávání zrakově postižených příznivců výpočetní techniky s úpravou pro nevidomé při Tmavomodrých festivalech.

Pokud vás historie těchto výstav a setkávání zajímá, doporučuji Pepův článek k přečtení.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

I am going on hand truly, I'm sure! Would likely this particular develop into possible to provide you your blog interpreted inside Chinese? Language is definitely my subsequent dialect.
My blog post : http://Trinityw82y.blogspot.com/2011/07/Taking-genital-warts-therapy-seriously.html

Anonymní řekl(a)...

It’s already been months since I visited the website.
Just wanted to stop by way of and want a person, and also yours, an extremely delighted getaway!
my site > Treat Genital Warts

Anonymní řekl(a)...

You probably allow it to be search very easy with your demonstration, however was discovering this particular topic to be really a very important factor that we think I might hardly
ever fully grasp. It appears to be very complex and extremely
considerable in my situation. I’m writing about send for your
upcoming site, Let me attempt to find the suspend of it!
My page - People Records