Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

středa 4. února 2009

Srovnání braillských řádků 1.1

Naše srovnání braillských řádků bylo rozšířeno o další model. Kolega Roman Kabelka do něj doplnil údaje o braillském řádku Brailliant 40 společnosti HumanWare, který v České republice distribuuje firma Adaptech.

Jedná se o ergonomický a mobilní braillský displej, nabízející uživatelům za rozumnou cenu vše potřebné pro aktivní používání braillova písma jak doma, tak v terénu. Všechny podstatné informace o tomto braillském řádku se dočtete v našem srovnání, zde bych rád zmínil alespoň jednu věc, kterou se významně liší od ostatních řádků.

Díky své minimalistické koncepci disponuje poměrně unikátní funkci, kterou je rotace zobrazovače o 180 stupňů, což obnáší nejen převrácení zobrazovaných znaků, ale i přemapování obou trojic tlačítek po stranách zobrazovače tak, aby jejich význam po otočení řádku zůstal zachován. Otočením zobrazovače tak uživatel získá podmínky vhodné pro použití s klávesnicí, kde bezprostředně před ní je zobrazovač, pod ním naváděcí tlačítka a zcela vpředu vyvýšená část krytu, jež může pohodlně sloužit jako ergonomická opěrka rukou (velmi výhodné je to například u notebooků).

Doplněním informací o braillském řádku Brailliant 40 se tak naše srovnání přiblížilo kompletnímu pokrytí aktuální nabídky braillských řádků na českém trhu.

Související odkazy

Žádné komentáře: