Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

sobota 5. ledna 2013

Přístupnost odjinud - 5. díl

Další nepravidelná várka zajímavostí z oblasti přístupnosti.

Greater accessibility for Google Apps

Google se neustále snaží zlepšovat přistupnost svých produktů a stranou nezůstávají ani Google Apps. Pro administrátory Google Apps připravil detailní příručku Administrator Guide to Accessibility, obsahující informace o podporovaných prohlížečích, asistivních technologiích, doporučených nastaveních, úrovni podpory jednotlivých aplikací, atp.

Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology 1.0

Otestovat web na shodu s některou z metodik přístupnosti není vůbec jednoduché. Aby měli testeři testování usnadněno (a a nic nezapomněli), připravuje W3C i metodiku, jak přístupnost testovat. Pokud vás tato tématika zajímá, prostudujte si pracovní verzi dokumentu Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology 1.0.

Web accessibility is a mindset not a checklist

Web accessibility is a mindset, a principle that must be adopted by every person in an organisation. Já osobně s touto větou bez výhrad souhlasím, protože pokud člověk nevezme přístupnost za svou a nezačne ji brát jako nedílnou součást své práce, pak nic nezmůže ani legislativa či represe.

Sony Xperia Tipo: Sympatický Japonec s povedeným designem

Matěj Plch velmi podrobně otestoval mobilní telefon Sony Xperia Tipo a i přes některé nedostatky jej doporučuje všem, kteří hledají přístupný Android za velmi rozumnou cenu.

100 Killer Web Accessibility Resources: Blogs, Forums and Tutorials

100 odkazů na nejzajímavější zdroje o přístupnosti - blogy, fóra i tutoriály.

Blind Man Shows How Blind People Use Instagram

Na závěr opět jedno video - tentokrát ukázka toho, jak může nevidomý člověk používat Instagram. Prezentuje Tommy Edison, další fotky, které nafotil, jsou na blindfilmcritic.

Za tip děkuji Jeanne Trojan.

Žádné komentáře: