Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

pátek 11. ledna 2013

Začala registrace na konferenci INSPO 2013

V sobotu 16. března 2013 se v Kongresovém centru Praha uskuteční už 13. ročník konference INSPO. Jste srdečně zváni.

V sekci Přístupnost (nejen) webu bude program letos opravdu nabitý.

Martin Hassman a Pavel Ondra přijdou popovídat o tom, jak a v čem může pomáhat Foursquare nevidomým uživatelům. Pavel je velmi aktivním uživatelem Foursquare, takže se určitě můžeme těšit na spoustu jeho postřehů z praxe.

Martina Rybaříková z Ergonesu představí portál Tyflonet.cz - informační portál a rozcestník určený jak osobám se zrakovým postižením, tak široké veřejnosti, která se o tuto problematiku zajímá.

O tom, jak mohou neziskovky využít Google technologie na maximum, přijde popovídat Ivan Kutil.

Lenka Říhová představí i-SEN.cz - otevřenou komunitu rodičů, pedagogů, terapeutů, IT odborníků a dalších sympatizantů, sdílejících informace o využití iPad, iPod Touch a iPhone v rozvoji a komunikaci dětí se speciálními potřebami.

Honza Husák a Daniel Kuneš z BIG Launcher Teamu přijedou prakticky předvést BIG Launcher - aplikaci, která zpřístupňuje Android pro seniory či uživatele se zrakovým postižením. Bližší informace o ní najdete i zde na POSLEPU v článku BIG Launcher - přístupná výchozí obrazovka pro Android.

Já jsem si pro letošek připravil téma Tvorba přístupných dokumentů v neziskových organizacích. Rád bych během své prezentace ukázal, jak lze pomocí nástrojů, které mají neziskové organizace k dispozici, vytvářet přístupné a pro uživatele snadno čitelné a srozumitelné dokumenty. Prakticky si předvedeme i některé nástroje či funkce, kterými disponuje například screen reader JAWS a které umožňují efektivnější práci s dokumenty.

V dopoledním bloku si pak můžete mimo jiné poslechnout mého kolegu Svaťu Ondru ze Střediska Teiresiás, který představí další rozvoj systému Polygraf pro zpřístupnění prezentací a přednášek více cílovým skupinám.

Účast na konferenci je za symbolický poplatek 150 Kč (platí se u prezence), který zahrnuje i průběžné občerstvení a oběd a sborník na CD. Pokud Vás některé z témat zaujalo, neváhejte a zaregistrujte se. O konferenci bývá poslední roky velký zájem, tak ať na vás zbude místo.

Těším se na setkání.

Související odkazy

Žádné komentáře: