Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

úterý 6. listopadu 2012

HTML5 a WAI-ARIA na DevFest Praha 2012

DevFest 2012

Letošní koncertní - totiž prezentační, pardon - šňůru zakončím na vývojářském festivalu DevFest Praha 2012. Organizátoři mě požádali, abych přispěl do programu tématikou přístupnosti a z mnou nabídnutých možností si vybrali právě přístupnost HTML5 v kombinaci s WAI-ARIA. Musím přiznat, že to od nich byla dobrá volba, protože na toto téma jsem ještě letos nepřednášel, takže prezentace bude nová, neokoukaná a neoposlouchaná ;) A ještě z toho bude článek pro Zdroják ;-)

Pro koho to bude?

Pro všechny, kdo používají - či se chystají používat - HTML5 a rádi by při tvorbě webů a aplikací brali na zřetel i přístupnost.

O čem to bude a co si z přednášky odnesete?

Na několika praktických příkladech si ukážeme, jak jednoduše můžeme pomocí WAI-ARIA zlepšit přístupnost HTML kódu. Ukážeme si, jak lépe strukturovat obsah, vytvořit přístupné formuláře a ošetřit dynamické změny obsahu.

Nedělám si ambice účastníky přednášky za 45 minut naučit HTML5 (na to vám mohu doporučit třeba Martina Michálka), ale chtěl bych vám poskytnout praktické rady a doporučit, jaké techniky pro zpřístupnění můžete už dnes bez obav používat.

Accessibility CodeLab

Kromě prezentace budeme mít s Pavlem Ondrou i Accessibility CodeLab - pokud Vás tématika přístupnosti zajímá, přijďte si o ní popovídat či si nechat otestovat nějaké své řešení. Těšíme se na vás.

Jestli zvažujete, zda se přístupností zabývat, a nejste si úplně jisti, zda je pro vás přístupnost atraktivní, projděte si slajdy k mé prezentaci Přístupnost není charita z letošního WebExpa. Obsahuje několik příkladů ze života a také případových studiích o tom, jak je přístupnost velmi úzce provázána s dalšími oblastmi webu a jak pomáhá skutečně všem uživatelům.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

I pay a quick visit each day a few websites and sites to read articles, however this webpage provides quality based articles.
My weblog transfer news chelsea now

Anonymní řekl(a)...

Greetings! This is my first visit to your blog! We are a group of
volunteers and starting a new project in a community in the same
niche. Your blog provided us useful information to work on.
You have done a wonderful job!
my webpage > liverpool transfer news now