Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

čtvrtek 7. dubna 2011

Stopwatch Plus, přístupné a použitelné stopky a minutník pro Symbian

Ozvučené mobilní telefony patří dnes k běžným pomůckám uživatelů s těžkým postižením zraku. Existuje celá řada přístupných aplikací, které mohou uživatelům pomoci a rozšířit tak funkce jejich ozvučeného mobilu. Tímto článkem proto začínáme další rubriku, v níž bychom rádi právě takové aplikace představovali.

Vcelku dlouho mi v mém telefonu chyběla funkce kvalitních stopek, které by se daly použít např při sportovních aktivitách.

Nedávno jsem na internetu náhodou narazil na program Stopwatch Plus od rumunské firmy Tektronic.

Jedná se o stopky a minutník v jednom jednoduchém programu. Program je kompletně použitelný s odečítačem Mobile Speak a může se hodit např při sportovních aktivitách nebo prostě kdykoliv, když potřebujete odměřit čas.

Dříve byl program distribuován jako freeware, nicméně aktuálně máte možnost si jej po dobu čtrnácti dnů vyzkoušet, a pak je třeba zakoupit licenci, která v přepočtu na české koruny stojí 122 Kč.

Program je v angličtině, nicméně to vzhledem k jednoduchosti jeho ovládání nepovažuji za problém. Všechny funkce jsou dostupné v menu, případně přes pravou a levou výběrovou klávesu.

Je dobře, že stále jsou k dispozici kvalitní programy za rozumnou cenu. Pevně doufám, že takových důkazů o rozumném přístupu k ceně software bude jen přibývat, aby naše chytré telefony byly ještě chytřejší a použitelnější.

Autorem článku je Jirka Fenz.

Další odkazy

Žádné komentáře: