Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

úterý 15. října 2013

Aktualizované materiály o přístupnosti z dílny W3C-WAI

Web Accessibility Initiative (WAI) vydala v poslední době několik aktualizací svých metodik a dalších materiálů. Zde je jejich stručný přehled.

Using WAI-ARIA in HTML Working Draft

Dokument Using WAI-ARIA in HTML Working Draft, který je momentálně ve stádiu pracovní verze, přináší praktické rady vývojářům, jak zlepšit přístupnost HTML implementací specifikace WAI-ARIA.

Accessible Rich Internet Applications (WAI-ARIA) 1.1 Working Draft

Specifikace WAI-ARIA povyšuje na verzi 1.1 a je nyní k dispozici jako pracovní verze pro veřejné připomínkování. Změny oproti verzi 1.0 mají být minimální, hlavní změna je v přidání atributu aria-describedat, který má sloužit k vytvoření lepších rozšířených popisků tam, kde aria-describeby nedostačuje. Připomínky lze zasílat do 1. listopadu 2013.

WCAG2ICT: Applying WCAG 2.0 to documents and software

Přístupnost se v dnešní době zdaleka neomezuje jen na HTML dokumenty a je třeba ji vnímat mnohem šířeji. Metodiku WCAG 2 lze uplatnit i na newebový obsah, za který jsou v tomto příspěvku považovány dokumenty a software (respektive jeho kód).

WCAG 2.0: Techniques and Understanding

Aktualizovány byl také dokumenty Techniques for WCAG 2.0 a Understanding WCAG 2.0, jejichž primárním cílem je poskytnout tvůrcům pomocnou ruku při implementaci požadavků, kladených metodikou WCAG 2.0.

Easy Checks - A First Review of Web Accessibility

A jen pro pořádek zařazuji dokument Easy Checks - A First Review of Web Accessibility, o kterém jsem psal nedávno v článku Easy Checks - WCAG 2.0 přístupnější a srozumitelnější formou.

Žádné komentáře: