Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

úterý 6. srpna 2013

Přístupnost na WebExpo 2013

Ani na letošním ročníku konference WebExpo nebude chybět tématika přístupnosti. Těší mě, že přístupnost se stává nedílnou součástí konference a letos je jí věnována i samostatná sekce.

Letošní prezentací bych rád navázal na své loňské povídání Přístupnost není charita na WebExpo 2012 a také na stejnojmennou prezentaci z letošního UX Campu s názvem How to improve UX by implementing accessibility. Účastníky prezentace bych chtěl formou několika příkladů ze života seznámil s tím, že přístupnost je velmi úzce provázána i s ostatními oblastmi tvorby webu. Vyčlenění přístupnosti jako samostatné disciplíny dost často vede k jejímu zkreslenému vnímání a neochotě či dokonce nezájmu se přístupnosti věnovat, protože se to "nevyplatí". Většina požadavků na přístupnost ale přitom přináší výhody a zjednodušení a zrychlení práce s webem nejen uživatelům se zdravotním postižením. A to je přesně to, co bych během své prezentace rád na praktických příkladech ukázal.

Mimochodem, pokud ještě náhodou nemáte lístek na WebExpo 2013, třem nejrychlejším nabízím slevu 20 %. Stačí si koupit lístek přes tento odkaz (kód YWH8SA).

Těším se v září na setkání na WebExpo 2013.

Žádné komentáře: