Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

sobota 20. srpna 2011

Google udělal další krok ke zlepšení přístupnosti svých produktů

Zrovna dnes jsme se s jedním nevidomým kamarádem bavili, že by Google na té přístupnosti mohl trochu "máknout", protože nabízí celou řadu užitečných služeb, jejichž přístupnost ale bohužel tu více, tu méně pokulhává. A ejhle - Google včera ve spolupráci s American Council of the Blind (ACB) spustil průzkum, jehož cílem je zjistit, jaké požadavky na přístupnost mají uživatelé se zrakovým postižením.

Výsledky průzkumu pomohou Google navrhovat produkty tak, aby lépe spolupracovaly s asistivními technologiemi, a také by měly zlepšit schopnost Google informovat uživatele o novinkách v přístupnosti u svých produktů, jakými jsou například ChromeVox nebo TalkBack.

Pokud čtete tento blog, máte nějaký zrakový handicap a umíte anglicky - najděte si chvilku, průzkum vyplňte a využijte tak jedinečné možnosti dát Google důležitou a cennou zpětnou vazbu.

Držím Google i uživatelům se zrakovým handicapem pěsti, ať to vše dobře dopadne a ať jsou pro ně brzy služby Google co nejpřístupnější!

Související odkazy

1 komentář:

Peter Teplicky řekl(a)...

prechadzali sme dotaznik a okrem otazok aky softver, ake zariadenia a kto nam ich kupil tam nie je nic relevantne - nevieme si predstavit, ako google moze z toho zistit, ako lepsie spristupnit svoje produkty - skoda, mysleli sme, ze to bude nieco naozaj dobre a k veci