Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

sobota 10. října 2009

PAC Mate Omni - nová verze zápisníku pro nevidomé

Zápisníky PAC Mate americké firmy Freedom Scientific (u nás zastupuje firma Galop, s.r.o.) jsou na českém trhu už několik let a i mezi našimi klienty máme jejich spokojené uživatele.

Zápisníky PAC Mate představují plně ozvučené zařízení založené na platformě Pocket PC, kde plnohodnotný hlasový výstup zajišťuje odečítač JAWS pro Pocket PC. Na letošním Tmavomodrém festivalu byla představena nová verze tohoto zápisníku, kterou lze poznat podle slova Omni v názvu a která přináší několik zajímavých novinek a vylepšení.

PAC Mate Omni QX400 s dvacetiznakovým braillským řádkem PAC Mate (fotka je z webu Freedom Scientific).

Mezi nejvýznamnější novinky určitě patří ukládání dat do interní Flash paměti, které zabraňuje vymazání dat v případě vybití baterie či provedením studeného resetu. Toto byla velká "bolístka" předchozí verze - po vybití baterie uživatel přišel o data, PAC Mate se dostal do továrního nastavení a bylo třeba znovu provést kompletní instalaci české lokalizace.

Mezi další novinky patří přechod na operační systém Windows Mobile 6.0, zlepšená podpora pro Office Mobile či podpora pro dokumenty Office 2007 v aplikacích Word a Excel Mobile. Kompletní seznam novinek je k dispozici na stránce Novinky v PAC Mate Omni 6.2 na webu Galopu.

Tento zápisník lze připojit i k Internetu a zpracovávat na něm maily či brouzdat po webu. O tom, jak je přístupný prohlížeč webových stránek v tomto zápisníku, se v dohledné době dozvíte v seriálu o přístupnosti webových prohlížečů.

Související odkazy

Žádné komentáře: