Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

čtvrtek 16. dubna 2009

Tmavomodrý festival 2009 - pozvánka na doprovodné akce

Zajímá vás speciální výpočetní technika pro zrakově postižené a novinky v této oblasti? Pokud ano, rád bych vás pozval 15. a 16. května 2009 do Brna na 20. ročník Tmavomodrého festivalu. Již tradičně jsme při příležitosti tohoto festivalu připravili doprovodné akce, zaměřené právě na oblast kompenzačních pomůcek na bázi výpočetní techniky.

Dvoudenní výstava kompenzačních pomůcek proběhne v pátek od 13 do 18 hodin, v sobotu pak od 9 do 13 hodin. Na co se můžete těsit? Novinek je letos celá řada. Například Adaptech představí nový automatický obnovovací a zálohovací systém, ACE Design hlasový vstup a výstup pro ovládání počítače s využitím hlasového ovládání MyVoice v kombinaci s odečítačem WinMonitor, Galop zápisníky PAC Mate Omni, Spektra mobilní telefon s programem TALKS&ZOOMS.

V sobotu pak od 9.30 proběhne přibližně 2,5 hodinový blok přednášek, věnovaný například novinkám v oblasti ozvučených mobilních telefonů, navigačních systémů či novému braillskému řádku Brailliant. Vyvrcholením sobotního programu bude finále druhého ročníku Memoriálu Zdeňky Vernarské.

Během výstavy také bude možnost zakoupit výrobek z výtvarné dílny pro nevidomé, košík z Dědiny, či knihu nevidomého Jiřího Maršálka Hledání a snění.

Nebudou chybět ani prezentace škol výcviku vodicích psů - Střediska výcviku vodicích psů SONS ČR z Prahy a Školy pro výcvik vodicích psů Milana Dvořáka z Adamova.

Pokud se tedy do Brna vydáte, určitě neuděláte chybu - výstava je jediná svého druhu u nás a pokrývá prakticky veškerý u nás dodávaný sortiment z této oblasti. A další bude zase až za rok ;-)

Související odkazy

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Díky, zkusím se tam ukázat...