Poslepu.cz na novém URL

Od ledna 2014 najdete blog na adrese poslepu.cz.

pátek 10. října 2008

ZoomWare - nový zvětšovací program


Trh s asistivními technologiemi v České republice se rozrostl o další zvětšovací program. Jmenuje se ZoomWare a je z dílny americké firmy AiSquared, výrobce jedné z nejpopulárnější softwarových lup - programu ZoomText.
ZoomWare nenabízí takové množství funkcí, jak třeba ZoomText, ale to ani nebylo snahou výrobců. Cílovou skupinou programu ZoomWare jsou běžní uživatelé počítače - program může pomoci například uživatelům ultralehkých notebooků s malými obrazovkami, seniorům, či uživatelům s lehkou slabozrakostí, kteří potřebují maximálně dvojnásobné zvětšení a základní funkce softwarové lupy.
ZoomWare umožňuje
  • až dvojnásobné zvětšování informací z obrazovky (velikost je jemně nastavitelná ve čtyřech krocích - 1,25x, 1,5x, 1,75x, 2x);
  • zvětšené pohledy - Celoobrazovkový, Velká a Malá lupa;
  • filtraci barev;
  • zvýraznění ukazatele myši - uživatel si může upravit barvu a velikost kurzoru;
  • zvýraznění textového kurzoru - uživatel může snáze najít a sledovat kurzor v textu.
Nabídce funkcí odpovídá i cena, která je v porovnání s klasickými softwarovými lupami o hodně nižší. V ZoomWare Store lze mezinárodní verzi, lokalizovanou i do češtiny, koupit za 229 $ (ESD), eventuálně 265 $, u nás ESD verzi distribuuje výrobní družstvo nevidomých Spektra za 5 000 Kč bez DPH.

Související odkazy

Žádné komentáře: